Authentieke steenstrips

De onmiskenbare kwaliteit van een baksteen

Steenstrips worden mechanisch gezaagd van originele handvormgevelstenen. Deze schijfjes van ongeveer 2 cm dikte bezitten daarom eigenschappen als de gevelstenen in het kader van de Benor en CE normering. Door hun geringe dikte is er bij toepassing op buitengevels het grote voordeel dat de normale detaillering van ramen en deuren behouden blijft. Onnodige hoge aanpassingskosten worden hiermee vermeden. Buitenhoeken kan de bovendien bekleden met hoekstrips en zo een halfsteens verband aanhouden. Eenmaal opgevoegd krijg je hetzelfde decoratieve uitzicht als bij gewoon metselwerk. Strips en hoekstrips zijn beschikbaar in alle standaardkleuren en -formaten van het ruime TOTALStone NL gamma, van authentieke kleuren variaties tot strakke en uniforme tinten.

De lengte- en breedtematen van steenstrips zijn afhankelijk van de maten van de gevelstenen. Gelieve dus rekening te houden met de geldende toleranties volgens de gevelbaksteennormen.

 

FormatenAfmetingenStuks/ m2 = stuks doos
M 50± 190 x 20 x 50 mm83
WFׅ± 210 x 20 x 50 mm72
M65± 190 x 20 65 mm66
DF± 210 x 20 x 65 mm58
NF± 240 x 20 x 70 mm48

 

Het plaasten van steenstrippen, gemakkelijk en snel

Bepaalde lagenmaat op basis van de gemiddelde hoogte van de geleverde steenstrippen en span met een metselkoord (of laser) voor een verzorgd resultaat. Kies een gebruiksklare lijm, die geschikt is voor de verwerking van de steenstrips. Breng deze aan op de muur en verdeel evenredig met behulp van een lijmkam. Breng de steenstrips aan op de muur en druk ze goed aan. Laat de strippen in de binnenhoeken alternerend achter elkaar doorlopen. Hierdoor krijg je geen storende, verticale voeglijn, maar een mooi metselverband. Voeg de muur op en borstel voor de mortel is uitgehard het overtollige zand en mortel af met een zachte borstel.

 

Enkele verwerkingstips

Een steenstrip is een natuurlijk product. Eigen aan het productieproces van handvormgevelstenen kunnen er lichte kleurverschillen in eenzelfde bakserie mogelijk zijn. Verwerk daarom steeds uit verschillende verpakkingen tegelijk zodat er een mooie kleurnuance ontstaat. Bestel de benodigde hoeveelheid strippen en hoekstrippen in één keer. Enkel zo kan TOTALStone NL garanderen dat ze allemaal uit één en dezelfde bakserie worden gezaagd.

Steenstrippen kunnen zowel buiten als binnen op iedere droge, vlakke en stabiele ondergrond aangebracht worden. De ondergrond dient steeds stof- en vetvrij te zijn. Bij buitengebruik moet er absoluut vorstbestendige lijm gebruikt worden. Gelieve aandachtig de voorschriften van de lijmleverancier te volgen. Steenstrippen snijden het best door ze op de achterzijde in te krassen met een puntig voorwerp vooraleer ze te breken of door te zagen met een steenzaag of slijpschijf.