Natural Wood

Natural Wood
Bestaande uit BarnWood en teak wood.
Nieuw in onze collectie is het BarnWood. Met allen een eigen karakter.

Salzburg
Deze planken hebben ooit dienst gedaan als gevelbekleding van oude boerderijen en stallen in de Oostenrijkse Alpen. Wind, regen en zon hebben deze planken gemaakt zoals ze nu zijn. De gebruikte originele kleur van deze planken is uniek en maakt uw project onderscheidend.

De planken worden gesorteerd op kleur. Daarna worden ze gedroogd tot een circa 12%. Vervolgens worden ze geschaafd op dikte (circa 20 mm) en voorzien van mes en groef. Tot slot worden de delen geborsteld en verpakt.

De breedte is gemixt variërend van 12 cm tot en met 25 cm. Lengte 150 cm tot en 350 cm.

BarnWood Salzburg wordt geleverd in 3 verschillende kleuren, grey (A), darkbrown (B) en light brown (C).

Toronto
Maar ook voor het hout in de heuvels ver boven Toronto zijn de omstandigheden zeer gunstig om het hout oud te laten worden. Hier staan de Barns (schuren) die door de tijd en elementen dusdanig zijn geteisterd dat ze een unieke uitstraling hebben gekregen.
Het originele Canadese BarnWood komt uit deze regio.
Deze schuren zijn nog vaak neergezet door de 1e of 2e generatie migranten uit Europa. Meestal zijn de schuren gemaakt van Grenen of Hemlock.
Als de schuren zijn gedemonteerd worden de delen op ambachtelijke wijze geborsteld en daarna keurig verpakt.
Het BarnWood Toronto is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren (bruin, grijs, groen en rood).

Pennsylvania
BarnWood Pennsylvania is ons product voor buitengebruik. Naast wandbekleding voor binnenmuren is BarnWood namelijk ook een prachtig product voor de gevelbekleding van buitenmuren. De eiken planken vinden hun oorsprong in oude schuren en stallen ten Noord-Oosten van Pittsburgh in de Verenigde Staten. Wind, regen en zon hebben deze planken gemaakt zoals ze nu zijn. De eiken planken zijn bijna recht waardoor ze gemakkelijk en direct toepasbaar zijn.

Genève (brut)
BarnWood Genève betreft ons brute product in het assortiment. Het kenmerkt zich door de verschillende diktes (20 tot 30 mm) en originele zijkanten.
Deze planken zijn gedurende 50 jaar toegepast als gevelbekleding in de Alpen. Door de extreme omstandigheden aldaar hebben de planken een geweldige uitstraling gekregen. Het kernhout is blijven staan en het zachte hout is ingeklonken dan wel weggesleten. Dit geeft deze planken een origineel en niet te imiteren karakter.
De planken zijn gedroogd op 12%, geborsteld en op kwaliteit en kleur grijs gesorteerd. De breedte is variërend.

Kaukasus
Diep in de Kaukasus in de stad Kutaisi in Georgie laten we onze BarnWood Kaukasus panelen produceren. Deze decoratieve panelen worden gemaakt van gevels van oude verlaten boerderijen en woningen in afgelegen bergdorpen uit het ruige Kaukasus gebergte.

Als ingrediënt worden eeuwen oude balken gebruikt die vroeger met de hand bewerkt zijn. Ver voor de tijd van elektrisch gereedschap. Dit zie je terug in het product. Verder heeft dit product naast een groen karakter ook een sociaal karakter. We ondersteunen namelijk met dit project in een minder ontwikkeld gebied de werkgelegenheid tegen een eerlijk loon.

De panelen zijn voornamelijk gemaakt van eiken, iep of walnoot. Eerst worden de planken handmatig schoongemaakt en verhit tot 60 graden waarmee het insecten-vrij is. Daarna wordt het op kleine delen gezaagd en aan elkaar gelijmd tot panelen van 60x21cm.

Wagondelen
Deze eiken wagondelen zijn afkomstig uit goederenwagons van de Oostenrijkse spoorwegen en hebben zich onder extreme omstandigheden staande weten te houden.

Hierdoor hebben ze de unieke robuuste uitstraling gekregen die mooi past als tafel, keukenblad, of kast. De planken zijn teruggedroogd naar 12% omdat ze vaak worden toegepast in een binnensituatie.

Irregolare
Irregolare is een 3D product. Het is opgebouwd uit verschillende diktes, lengtes en breedtes. Dit samenspel geeft tezamen een 3D effect.

BarnWood Irregolare is gemaakt van verschillende soorten naaldhout zoals spruce, fir en pine. Deze worden gesorteerd op hun oppervlakte.

Het zijn massieve delen BarnWood die rondom voorzien zijn van mes en groef. De delen zijn (per 0,8m) verpakt in dozen en kunnen gemakkelijk worden gemonteerd.

Innsbruck
In sommige toepassingen is een vlakke plaat gewenst. Voor deze specifieke toepassingen hebben wij de BarnWood Innsbruck panelen op voorraad. De toplaag van deze panelen heeft dienst gedaan als gevelbekleding van oude boerderijen en stallen in de Oostenrijkse Alpen. Wind, regen en zon hebben deze planken gemaakt zoals ze nu zijn. De gebruikte originele kleur van deze planken is uniek en maakt uw project onderscheidend. Onder de toplaag zitten kruislings verlijmd twee lagen naaldhout. Eigenlijk een soort 3 laags multiplex. Deze kruislingse verlijming geeft de gewenste stabiliteit.

De panelen zijn gesorteerd op kleur, geborsteld gedroogd tot een circa 12%. Ideaal voor een binnentoepassing. Deze panelen zijn niet geschikt voor buitentoepassing.

BarnWood Innsbruck wordt geleverd in 3 verschillende kleuren, grey (A), en light brown (B) en darkbrown (C).

Design

Ons design-product is uitermate geschikt om uw interieur een geweldige extra look te geven. De panelen zijn gemaakt uit hout dat jarenlang de zon, wind en regen heeft weerstaan in de Oostenrijkse bergen. De tijd heeft het houtoppervlak zodanig aangetast dat het een uniek karakter heeft gekregen.

Door gebruik te maken van verschillend gekleurde stukken hout is de toplaag van de 3-laags plaat voorzien van een kubusvorm. Het hout is gedroogd op 12% en de platen hebben afmetingen van 285cm x 117cm.

BarnWood Design is leverbaar in 5 verschillende kleuren/ patronen.

Sloophout
Ons BarnWood SloopHout is gezaagd uit oude Amerikaans grenen balken.
Deze balken zijn afkomstig uit een voormalige veevoederfabriek in Mechelen en dateren uit 1870. Wij verwerken deze massieve balken tot planken van 14-15-16 mm. De balken zijn geschaafd of met authentieke verflagen verkrijgbaar, wat het nog meer karakter geeft. Het Mechelse hout heeft een bijzonder verhaal, wat wij graag met u delen.

Teak Wood
Dit teak wood afkomstig uit Indonesie, wordt vervaardigd van gespleten teak en verwerkt voor binnenmuren als wandafwerking. Het wordt verlijmd op netjes met een interlocking om dit naadloos aan te laten sluiten. Alle producten hebben een eigen uitstraling. Deze collectie bestaat uit:

  • Teak wood cladding erotic (mosaic)
  • Teak wood cladding rustic 2 cm
  • Teak wood cladding rustic 4 cm
  • Teak wood cladding erotic 2 cm